Uitzicht bergen S &KLAAR ON DE METHODIEK Er kunnen een aantal redenen zijn waarom het fijn is even extra denk- en daadkracht te krijgen in je loopbaan. En dat is nu precies wat Son&Klaar biedt. Samen met jou brengen we in kaart wat jij kunt en wilt. En vanuit dat vertrekpunt zoeken we een baan en nooit andersom.

Onze werkwijze is vanuit de praktijk ontwikkeld en bestaat uit twee fasen. Fase 1 bestaat uit een reeks gesprekken ondersteund met een aantal oefeningen. En fase 2 is vooral praktisch: we gaan op zoek naar een baan: ik help je de weg te vinden op banensites, we gaan je cv schrijven en zorgen dat je bent voorbereid op een sollicitatiegesprek.
naar FASE 1: INZICHT

Menu Waarom SON Mijn visie CONTACT of sparren? Ik zoek een nieuwe baan maar welke? Ik zit niet lekker op mijn plek Ik wil me verder ontwikkelen Methodiek: helder en KLAAR MENSEN ORGANISATIES

Slide FASE 1: INZICHT In deze fase wordt inzicht gecreëerd. Hierin stellen we vast wat je talenten en interesses zijn. Dit doen we in 5 gesprekken. Het resultaat van deze fase is een overzicht van wat je kunt en wilt met een loopbaandoel en een route daarnaar toe. Komen we samen tot de conclusie dat je vooruit kunt in je huidige baan en/of organisatie dan stopt het traject aan het eind van fase 1. Bereik je je loopbaandoel in een andere baan, dan gaan we hierna verder naar fase 2. In dit gesprek staan je talenten centraal. We bespreken specifieke momenten waarop jij op je best bent en waarom dat zo was. Zo ontstaat inzicht in wat jij goed kunt. INTERESSES Wat heeft jouw interesse? Durf te dromen, even los van alle praktische beperkingen en meningen die er kunnen zijn. Wat zou jij het allerliefste willen doen? KEUZES We starten met inzichtelijk krijgen wat jij later worden wilde, welke keuzes je gemaakt hebt en welke niet. Met steeds de redenen hierbij. Er wordt een rode draad zichtbaar in je verhaal en dat inzicht geeft richting voor de keuzes die je gaat maken. DOEL In deze sessie combineren we de eerdere inzichten in één loopbaandoel en we maken het ook praktisch. We starten vanuit jouw kerncompetenties, combineren deze met sectoren die jouw interesse hebben en selecteren de beroepen die voor jou interessant kunnen zijn. Ook maken we een koppeling met de praktische aspecten die voor jou belangrijk zijn. We komen tot een voorlopig loopbaandoel. ROUTE In deze sessie komen we tot een loopbaandoel waarbij we ook vaststellen hoe je dit kunt halen. Het resultaat kan zijn een ontwikkelplan, maar ook een planning om een nieuwe baan te vinden. naar FASE 2: BEWEGING TALENTEN In deze fase wordt inzicht gecreëerd. Hierin stellen we vast wat je talenten en interesses zijn. Dit doen we in 5 gesprekken. Het resultaat van deze fase is een overzicht van wat je kunt en wilt met een loopbaandoel en een route daarnaar toe. Komen we samen tot de conclusie dat je vooruit kunt in je huidige baan en/of organisatie dan stopt het traject aan het eind van fase 1. Bereik je je loopbaandoel in een andere baan, dan gaan we hierna verder naar fase 2.

Slide FASE 2: BEWEGING In deze fase gaan we over tot actie! Dat begint met het aanbrengen van ritme in je sollicitatieproces. En daarna gaan we het praktisch maken door je verhaal te vertellen, je cv in orde te maken en je te helpen je sollicitatiegesprek te voeren. Als je wilt, helpen we je nog een stapje verder, door jou voor te stellen bij een potentiële nieuwe werkgever. VERHAAL Over jou en je cv kunnen we 1000 verhalen vertellen. Het gaat erom te vertellen wat relevant is. En dat gaan we samen doen in deze sessie. We doen dit zoveel mogelijk aan de hand van concrete vacatures die we hebben geselecteerd. CV Je cv is je offerte. In de eerste lezing scant een werkgever je cv vaak in slechts 9 seconden . Dan moeten er wel goed zichtbaar de juiste zaken in staan. In deze sessie zorgen we ervoor dat de juiste zaken belicht worden. Ook dit doen we zoveel mogelijk aan de hand van concrete vacatures. UITNODIGING Nu je verhaal en je cv klaar zijn kun je gaan bellen met de organisatie die jouw droomvacature heeft. Je maakt contact, stelt eventuele vragen en stuurt direct na het gesprek je sollicitatie op. PITCH In elk sollicitatiegesprek heb je de mogelijkheid jezelf voor te stellen. De manier waarop je dit doet zet de toon voor de rest van het gesprek. We gaan jouw pitch maken en oefenen in jouw eigen woorden en jouw eigen stijl. GESPREK En hoe voer je dan de rest van het gesprek? We bereiden dit goed voor: wat wil je vertellen en waarom? En daarna gaan we gewoon oefenen. Door het een paar keer te doen, gaat het steeds soepeler. naar RESULTAAT In deze fase gaan we over tot actie! Dat begint met het aanbrengen van ritme in je sollicitatieproces. En daarna gaan we het praktisch maken door je verhaal te vertellen, je cv in orde te maken en je te helpen je sollicitatiegesprek te voeren. Als je wilt, helpen we je nog een stapje verder, door jou voor te stellen bij een potentiële nieuwe werkgever.

Slide SON&KLAAR Bathmen info@sonenklaar.nl 06 39 62 87 83 Homepage Privacy Statement